ESPORTS ADAPTATS

ESPORT BASE DEL PAPIOL

No totes les persones som iguals. Tenim capacitats diferents que, a més, poden variar al llarg de la vida. Se’n diu diversitat funcional. Per això, totes, en algun moment, necessitem que les activitats que desenvolupem s’adaptin a les nostres circumstàncies. D’això va un dels darrers projectes d’Esport Base del Papiol.
Esport Base és una entitat que sosté que la diversitat s’ha d’entendre com un valor afegit de la nostra societat. És una entitat que treballa pel desenvolupament dels infants des de l’esport i perquè la pràctica esportiva sigui un dret del qual tothom pugui gaudir. Per moltes raons, perquè té molts beneficis.
L’esport és saludable, físicament i psíquicament. L’esport, a més, és idoni per vehicular el foment de la participació plena de totes les persones en la vida social.
Tenint en compte aquests preceptes, Esport Base va engegar l’any passat un projecte per oferir una activitat esportiva específica, ajustada a les necessitats dels infants amb iversitat funcional. D’aquesta iniciativa, en gaudeix un grup de nens i nenes dos cops per setmana. Quan la pandèmia els ho permet, fan l’activitat al poliesportiu, amb monitors titulats i qualificats. Actualment, segons Esport Base del Papiol, no hi al Baix Llobregat un projecte d’aquestes característiques, que ofereixi una activitat esportiva adaptada a aquests infants, més enllà de la natació o els jocs d’aigua.
L’equip d’Esport Base està molt content amb aquest projecte que s’ha consolidat i que compta amb el reconeixement del Serveis Socials Municipals. Per això, es vol donar a conèixer a tota la població perquè se’n puguin beneficiar el màxim de nens i nenes que ho necessitin.

L’Esport Base té un projecte d’esports adaptats per contribuir a la igualtat d’oportunitats per a tots els infants.

Diversitat funcional, és un nou concepte que fa referència a aquelles persones que funcionen de manera diferent a la majoria a l’hora de realitzar tasques habituals (moure’s, relacionar-se, comunicar-se, entre d’altres). És a dir, tenen capacitats diferents i, a vegades, presenten necessitats concretes per realitzar determinades activitats.

Coordinador General Albert Alujas Mateo

Albert Alujas Mateo

Coordinador General: Futbol, Bàsquet, Psicomotricitat i Esports Adaptats

Patrocinadors
Comerços Col.laboradors
Amb el suport de
Enllaços Federacions Catalanes de Futbol i Bàsquet

Esport Base del Papiol © 2024. All Rights Reserved.